FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush kaže da je sljedeći korak uspostava palestinske vlade

DONNELY, 23. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Nakon evakuacije izraelskihnaseljenika iz Pojasa Gaze slijedeći korak je uspostava palestinskevlade i konsolidacije njenih sigurnosnih snaga, izjavio je predsjednikSAD-a George W. Bush u utorak.
DONNELY, 23. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Nakon evakuacije izraelskih naseljenika iz Pojasa Gaze slijedeći korak je uspostava palestinske vlade i konsolidacije njenih sigurnosnih snaga, izjavio je predsjednik SAD-a George W. Bush u utorak.

Bush je ponovno pohvalio izraelskog premijera Ariela Sharona za odluku da povuče 8.000 civila rekavši da je to promijenilo dinamiku na terenu i dalo nadu palestinskom narodu.

"Ono što se sljedeće mora dogoditi je uspostava djelatne vlade u Gazi, vlade koja odgovara narodu", rekao je Bush u ljetovalištu u državi Idaho.

Bush je rekao da je Mahmud Abbas, predsjednik Palestinskih vlasti, predan borbi protiv nasilja jer razumije da demokracije ne može biti dok terorističke skupine pokušavaju zakon uzeti u svoje ruke.

Bush je također rekao da je u regiji američki general William Ward koji Palestincima pomaže konsolidirati njihove snage sigurnosti. Još jedan Amerikanac, bivši predsjednik Svjetske banke, James Wolfensohn, pomaže Abbasu ustrojiti vladu koja će odgovarati volji naroda, kaže Bush.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙