FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinski militanti ispalili granate na naselje u Gazi

GADID, 18. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski militantiispalili su dvije minobacačke granate u četvrtak na židovsko naseljeGadid u Gazi iz kojeg Izrael planira evakuirati tijekom svogpovlačenja iz Gaze i to samo nekoliko sati nakon što je židovskinaseljenik ubio četiri Palestinca na Zapadnoj obali.
GADID, 18. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski militanti ispalili su dvije minobacačke granate u četvrtak na židovsko naselje Gadid u Gazi iz kojeg Izrael planira evakuirati tijekom svog povlačenja iz Gaze i to samo nekoliko sati nakon što je židovski naseljenik ubio četiri Palestinca na Zapadnoj obali.

U tom minobacačkom napadu u blizini naselja Gadid na jugu Gaze nije bilo žrtava niti materijalne štete, kazala je izraelska vojska.

Izrael se zakleo da neće dopustiti militantima da ometu uklanjanje ukupno 21 naselja, odnosno sva židovska naselja u Gazi i četiri od 120 takvih naselja na Zapadnoj obali, koje je počelo u srijedu.

Oko 7.500 Palestinaca okupilo se blizu židovskih enklava radi zaustavljanja militanata.

Taj minobacački napad dogodio se nakon što je židovski naseljenik ubio četiri Palestinca na Zapadnoj obali, što je izazvalo pozive na osvetu palestinskih militanata iz skupine Islamski Jihad.

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas pozvao je naoružane militante da se ne osvećuju zbog tih ubojstava.

Nekoliko sati ranije, izraelska vojska pronašla je pojas sa bombama blizu naselja za kojeg su sigurnosni izvori rekli da su ga militanti Islamskog Jihada planirali koristiti u samoubilačkim napadima u naselju Gaza tijekom povlačenja Izraelaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙