FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mofaz otkazao posjet SAD-u zbog spora oko prodaje oružja

JERUZALEM, 27. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski ministar obraneShaul Mofaz otkazao je posjet Washingtonu zbog spora sa SjedinjenimDržavama oko prodaje izraelskog oružja Kini, objavile su u srijeduizraelske novine Haaretz.
JERUZALEM, 27. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski ministar obrane Shaul Mofaz otkazao je posjet Washingtonu zbog spora sa Sjedinjenim Državama oko prodaje izraelskog oružja Kini, objavile su u srijedu izraelske novine Haaretz.

SAD, saveznica Izraela koji mu godišnje daje dvije milijarde dolara pomoći za obranu, i dalje ograničava sklapanje ugovora o prodaji oružja s Izraelom zbog tog spora. Washington zahtjeva da se Izrael pridržava američkih pravila.

Upitan da komentira to izvješće, glasnogovornik izraelskog ministarstva obrane je rekao: "...Ministarstvo nastavlja svoj informativni i diskretan dijalog sa SAD-om u nadi da će uskoro okončati pregovore".

Washington je počeo zamrzavati zajedničke sigurnosne projekte i isporuku obrambene opreme Izraelu prošlog mjeseca nakon što je Izrael sklopio s Kinom ugovor o prodaji oružja.

SAD su zabrinute da bi prodaja oružja Kini mogla narušiti ravnotežu sila u regiji i ojačati kinesku vojnu moć, što bi moglo ugroziti Tajvan.

Mofazov posjet Washingtonu trebao se održati u prvoj polovici kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙