FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisuće Izraelaca mole Boga da zaustavi povlačenje iz Gaze

JERUZALEM, 10. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Deseci tisuća desnonastrojenih Izraelaca, protivnika izraelskog povlačenja iz pojasaGaze u srijedu su se okupili na najsvetijim mjestu judaizma kako bimolili božansku pomoć da se zaustavi plan povlačenja nakon što je ovajprevladao političke i zakonske zapreke.
JERUZALEM, 10. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Deseci tisuća desno nastrojenih Izraelaca, protivnika izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze u srijedu su se okupili na najsvetijim mjestu judaizma kako bi molili božansku pomoć da se zaustavi plan povlačenja nakon što je ovaj prevladao političke i zakonske zapreke.

Na Zapadnom zidu Jeruzalema najistaknutiji židovski vjerski čelnici predvodili su vjerski obred i uz naricanje tražili zaustavljanje povlačenja koje židovski ultranacionalisti smatraju izdajom biblijskog prava i nagradom za palestinsku četiri i pol godine dugu pobunu.

Policijski izvori su izjavili da se na zapadnom zidu starog Jeruzalema, poznatom kao Zid plača, okupilo oko 50.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙