FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush: povlačenje iz Gaze dobro za Izrael

JERUZALEM, 11. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik SAD-a GeorgeW. Bush izjavio je da će planirano povlačenje židovskih naseljenika izokupiranog pojasa Gaze "biti dobro za Izrael".
JERUZALEM, 11. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik SAD-a George W. Bush izjavio je da će planirano povlačenje židovskih naseljenika iz okupiranog pojasa Gaze "biti dobro za Izrael".

Bushova ocjena, koju je iznio u razgovoru za izraelsku televiziju Channel One emitiranom u četvrtak, djeluje kao pokušaj pružanja podrške izraelskom premijeru Arielu Sharonu u odnosu na židovske desničare koji nastoje spriječiti izraelsko povlačenje koje treba početi 17. kolovoza.

"Vjerujem da će odluka koju je donio i namjerava sprovesti predsjednik vlade Sharon biti dobra za Izrael", rekao je Bush u intervjuu koji je dao na svom imanju u Crawfordu u Texasu.

Upitan zašto misli da bi izraelsko napuštanje okupiranog područja pomoći izraelskoj sigurnosti Bush je odgovorio "Prije svega prethodni sustav nije bio uspješan. Tamo je došlo do intifade, bilo je smrti, ubijanja. A sada su se tamo napadi smirili".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙