FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodaja oružja Kini: kraj krize Izrael-SAD

JERUZALEM, 16. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Izraelsko ministarstvoobrane i Pentagon su obznanili u zajedničkom priopćenju u utorak,završetak krize koju je izazvao ugovor o prodaji oružja zaključenizmeđu Izraela i Kine.
JERUZALEM, 16. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Izraelsko ministarstvo obrane i Pentagon su obznanili u zajedničkom priopćenju u utorak, završetak krize koju je izazvao ugovor o prodaji oružja zaključen između Izraela i Kine.

"State department i izraelsko ministarstvo obrane su sklopili sporazum o rješenju problema iz prošlosti koji su ozbiljno ugrozili njihove odnose", navodi se u priopćenju ministarstva obrane.

"Sljedećih mjeseci bit će poduzete druge mjere uspostave povjerenja", dodaje se u priopćenju.

Taj tekst se odnosi na krizu koju je izazvala najava sporazuma potpisanog početkom godine prema kojem Izrael treba modernizirati samonavođene projektile za uništavanja radara, tipa "Harpy Killer", koje su u prošlosti prodavani Kini. Taj ugovor je posebno iritirao Washington.

Projektile Harpy, deltoidnog oblika, duljine 2.1 metar, težine 135 kg, dometa 500 km, koji se ispaljuju s lansera na kamionu ili brodu, smatra se jednim od najjefitinijih oružja za efikasno uništavanje protivničkih radara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙