FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 22. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 22. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZLOBIN - Predsjednik Uprave Hrvatskih željeznica Tomislav Josip Mlinarić izjavio je danas nakon obilaska mjesta prevrnuća teretnog vlaka kod Zlobina na željezničkoj pruzi Rijeka-Zagreb kako je nepobitno utvrđeno da je uzrok nesreći prekoračenje najviše dopuštene brzine na toj dionici. Brzina na tom mjestu ograničena je na 60 kilometara na sat, a vlak je vozio brže, rekao je Mlinarić, dodavši da je u HŽ-u osnovano povjerenstvo koje će analizirati i istražiti sve okolnosti nesreće.

ZAGREB - Šteta na željezničkoj infrastrukturi, vrijednost tereta i vagona teretnog vlaka koji je subotu noću iskliznuo s pruge Zagreb-Rijeka između kolodvora Drvenika i Plase je oko 450 tisuća eura, kazao je danas izvršni direktor Vuče vlakova i održavanja vučnih vozila Milan Brkić, koji je i predsjednik kriznog stožera Hrvatskih željeznica (HŽ) osnovanog u povodu te nesreće. Prvo interno istražno izvješće o nesreći bit će gotovo za desetak dana, a trebalo bi dati i odgovor da li će trebati vještačiti kočione mehanizme.

ZAGREB - Bivši ministar javnih radova, graditeljstva i obnove Radimir Čačić ni izravno ni neizravno nije utjecao na odluku Ministarstva da izgradnju dviju stambenih zgrada u Vukovaru povjeri "Coning inženjeringu", kazao je danas Ljubenko Ristović, bivši direktor i dioničar te tvrtke, nad kojom većinsko vlasništvo ima Čačić sa suprugom. Ristović je to rekao svjedočeći pred saborskim istražnim povjerenstvom koje ispituje poslovanje Čačićevih i tvrtki bivšeg predsjednika Sabora Zlatka Tomčića s državnim tijelima i poduzećima.

OPATIJA - Bilo tko, tko me pozna, ne može me dovesti u vezu s takvim poslovima, izjavio je danas opatijski gradonačelnik Amir Muzur komentirajući naslov teksta u Večernjem listu - "Rodbini 43 vile i hotela" i podnaslov "Istražuje se uloga prvog čovjeka Opatije Amira Muzura". "Najveću štetu time je sebi počinio Večernji list jer ga se u ovom kraju više neće ocjenjivati vjerodostojnim", rekao je Muzur za Hinu, dodajući da je riječ o ozbiljnoj optužbi.

SPLIT - U Splitu je danas nešto prije 17 sati opljačkana Erste banka u Ulici Ruđera Boškovića, priopćila je policija. Uz prijetnju oružjem dvije su maskirane osobe od dvoje djelatnika u banci uzeli novac i pobjegli crvenim BMW-om, najvjerojatnije stranih registarskih oznaka.

RIJEKA - Osamnaestogodišnjak s prebivalištem u Vodnjanu, osumnjičen za krađu automobila i nasrtaj automobilom na policajca 19. kolovoza na Učki, uhićen je danas u Opatiji, priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska. Uhićen je nakon što ga je u obiteljskoj kući u Lovranu u pokušaju krađe zatekao vlasnik kuće, a po njegovu je opisu zaključeno da je riječ o muškarcu za kojim od incidenta na Učki tragaju brojne policijske postrojbe.

ZAGREB - Danas je nešto iza 15 sati zbog visokog vodostaja rijeke Orljave obustavljen željeznički promet na pruzi Pleternica-Našice na dijelu između Čaglina i Našica, priopćeno je iz Hrvatskih željeznica. Za sve putnike organiziran je prijevoz autobusima. U HŽ-u predviđaju da će prekid prometa potrajati do sutra.

ZAGREB - Generalni direktor UNESCO-a Koichiro Matsuura u poruci upućenoj u povodu 23. kolovoza - Međunarodnog dana sjećanja na trgovinu robljem i njezino ukidanje poziva da se intenziviraju napori na razvijanju svijesti o ropstvu kao tragediji koja pogađa čitavo čovječanstvo. U poruci generalnog direktora UNESCO-a koju je medijima današnjim priopćenjem posredovalo Ministarstvo kulture ističe se da UNESCO, kad je riječ o tragediji ropstva, nema samo zadaću sjećanja nego i moralnu obvezu da djeluje kao nadzorno tijelo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙