FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koizumi ne razmišlja o novom mandatu nakon rujna 2006.

TOKIO, 22. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Japanski premijer JunichiroKoizumi izjavio je u ponedjeljak da ne razmišlja o ostanku na dužnostinakon rujna 2006. godine kada mu završava mandat predsjednikavladajuće Liberalno-demokratske stranke, čak i ako njegova koalicijaidućega mjeseca pobijedi na izborima.
TOKIO, 22. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Japanski premijer Junichiro Koizumi izjavio je u ponedjeljak da ne razmišlja o ostanku na dužnosti nakon rujna 2006. godine kada mu završava mandat predsjednika vladajuće Liberalno-demokratske stranke, čak i ako njegova koalicija idućega mjeseca pobijedi na izborima.

Ovoga vikenda upravo iz stranke pojavila su se nagađanja da bi Koizumi, najdugovječniji premijer u zadnja dva desetljeća, mogao produžiti mandat.

"Ako naša koalicija osvoji većinu, radit ću jednako predano do rujna iduće godine. Ne razmišljam nastaviti nakon tog roka", rekao je Koizumi.

Japanski premijer sazvao je opće izbore za 11. rujna nakon što se jedna frakcija njegove Liberalno-demokratske stranke udružila s oporbenim strankama i nije u parlamentu propustila prijedlog zakona o privatizaciji japanske pošte, temelj Koizumievih reformi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙