FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanski premijer raspisat će izbore zbog odbijanja privatizacije pošte

TOKIO, 8. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Japanski premijer JunicihiroKoizumi raspisat će izbore 11. rujna, najavio je u ponedjeljak njegovkoalicijski partner nakon što je gornji dom parlamenta odbacio zakon oprivatizaciji pošte, središnji dio Koizumievih reformi.
TOKIO, 8. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Japanski premijer Junicihiro Koizumi raspisat će izbore 11. rujna, najavio je u ponedjeljak njegov koalicijski partner nakon što je gornji dom parlamenta odbacio zakon o privatizaciji pošte, središnji dio Koizumievih reformi.

Premijerova duboko podijeljena Liberalnodemokratska stranka, koja vlada zemljom više od pola stoljeća, mogla bi izgubiti izbore za donji dom parlamenta, procjenjuju političari i analitičari.

Takenori Kanzaki, čelnik manje koalicijske stranke New Komeito, izjavio je nakon sastanka s Koizumiem da će se izbori održati idućeg mjeseca, što je razbjesnilo neke članove stranke koji su tražili da Koizumi odmah odstupi.

Zakon o privatizaciji pošte odbijen je sa 125 glasova za i 108 protiv. Protiv zakona glasalo je više od 20 liberalnodemokratskih zastupnika u gornjem domu parlamenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙