FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više od trećina Japanaca za ostanak Koizumija

TOKIO, 12. kolovoza 2005. (AP) - Više od trećine Japanaca smatra da bipremijer Junichiro Koizumi trebao ostati na čelu države, pokazujuistraživanja koja su proveli japanski mediji proteklih dana.
TOKIO, 12. kolovoza 2005. (AP) - Više od trećine Japanaca smatra da bi premijer Junichiro Koizumi trebao ostati na čelu države, pokazuju istraživanja koja su proveli japanski mediji proteklih dana.

Istraživanja vodećih japanskih listova daju mu između 37 i 46 posto glasova na prijevremenim parlamentarnim izborima koje je Koizumi najavio za 11. rujna.

Koizumi se na nove izbore odlučio nakon što je Senat u ponedjeljak odbio sporni plan privatizacije japanskih pošta. Na konferenciji za novinare Koizumi je tada objasnio da je želio izravno konzultirati Japance o planu privatizacije pošta.

Prijevremeni parlamentarni izbori odvijat će se dvije godine prije kraja mandata i analitičari smatraju da se neće odvijati u povoljnom trenutku za Koizumijevu Demokratsku liberalnu stranku (PLD) koja dominira japanskom političkom scenom već pola stoljeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙