FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tečaj dolara bez većih oscilacija

LONDON, 18. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Budući su najnovijipokazatelji o inflaciji u SAD-u ojačali očekivanja da će američkasredišnja banka Fed nastaviti s podizanjem kamatnih stopa, tečajdolara u četvrtak se uspio održati blizu dan ranije zabilježenihnajviših razina prema euru u zadnja dva tjedna, a ojačao je i premajenu.
LONDON, 18. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Budući su najnoviji pokazatelji o inflaciji u SAD-u ojačali očekivanja da će američka središnja banka Fed nastaviti s podizanjem kamatnih stopa, tečaj dolara u četvrtak se uspio održati blizu dan ranije zabilježenih najviših razina prema euru u zadnja dva tjedna, a ojačao je i prema jenu.

Do podneva je tako euro stajao 1,2273 dolara, nakon što je u srijedu potonuo na najnižu razinu u protekla dva tjedna od 1,2258 dolara. Tečaj dolara porastao je blago i prema jenu, na 110,10 jena, nakon što je u utorak dosegnuo najnižu razinu u zadnjih sedam tjedana od svega 109,05 jena.

Najnoviji podaci iz SAD-a pokazali su da je inflacija mjerena cijenama proizvođača porasla u srpnju 0,4 posto, znatno više od 0,1 posto koliko se očekivalo. Na godišnjoj razini inflacija je ubrzala na 2,8 posto, što je njezin najbrži rast od studenoga 1995.

"Taj podatak o inflaciji daje Fedu dovoljno razloga za uzbunu idućih mjeseci. Vjerojatno će nastaviti s podizanjem kamatnih stopa i to umjerenim tempom", smatra Mitul Kotecha, valutni strateg pri Caylonu.

Tečaj britanske funte ostao je na 1,8060 dolara, bez većih oscilacija, te 0,6797 funti za euro, uoči podatka o prometu u britanskoj maloprodaji, prvog podatka o situaciji u maloprodajnom sektoru nakon prošlomjesečnih terorističkih napada u Britaniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙