FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada povukla suglasnost o Liburniji i razriješila Ostovića

ZAGREB, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada danas je natelefonskoj sjednici povukla odluku o suglasnosti da se većinski paketdionica opatijskih Liburnia Riviera Hotela preda dvama holdinzima radinamirenja državnog duga iz postupka kuponske privatizacije te jedužnosti razriješila predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju(HFP) Damira Ostovića.
ZAGREB, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada danas je na telefonskoj sjednici povukla odluku o suglasnosti da se većinski paket dionica opatijskih Liburnia Riviera Hotela preda dvama holdinzima radi namirenja državnog duga iz postupka kuponske privatizacije te je dužnosti razriješila predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Damira Ostovića.

Kako je priopćeno iz Vladina Ureda za odnose s javnošću, Vlada je danas time stavila izvan snage svoju odluku od 4. kolovoza o davanju suglasnosti na prijedlog HFP-a na Sporazum o nagodbi HFP-a sa SN Holdingom i DOM Holdingom.

Vlada je također donijela zaključak da se zbog propusta u postupku pripreme prijedloga za Vladu o izuzimanju od prodaje i prijenosu dionica Liburnia Riviera Hotela d.d. i davanju suglasnosti na Sporazum o nagodbi HFP-a sa SN Holdingom i DOM Holdingom, razrješuje predsjednik HFP-a Damir Ostović. Upućen je i prijedlog Upravnom odboru HFP-a da se dužnosti razriješi potpredsjednik HFP-a Ivan Gotovac.

Vlada očekuje od Državnog odvjetništva nastavak aktivnosti na zaštiti pravnih interesa Republike Hrvatske u sporu s tužiteljima SN Holdingom i DOM Holdingom.

Hrvatskome saboru predložila je da provede raspravu o izvršenju Zaključaka Hrvatskoga sabora od 29. svibnja 2002., povodom Izvješća Državnog ureda za reviziju o obavljenim revizijama pretvorbe i privatizacije, stoji na kraju priopćenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙