FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Parafiran sporazum o suradnji Grada Zagreba i Ekonomskog fakulteta

ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandići dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Ivan Lovrinović potpisali sudanas sporazum o srednjoročnoj suradnji, temeljem kojega će Fakultetosmisliti reorganizaciju gradskih komunalnih i javnih službi teuprave.
ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Ivan Lovrinović potpisali su danas sporazum o srednjoročnoj suradnji, temeljem kojega će Fakultet osmisliti reorganizaciju gradskih komunalnih i javnih službi te uprave.

U sklopu sporazuma, Ekonomski će fakultet ove godine izraditi model integriranog upravljanja poslovanjem trgovačkih društava u gradskom vlasništvu, s podprojektom Analiza i modeliranje organizacijske infrastrukture, za koji je Gradsko poglavarstvo predvidjelo 854.000 kuna.

Iduće bi godine Fakultet trebao identificirati i modelirati razvojne prioritete Zagreba u 21. stoljeću, 2007. bi trebao izraditi projekt razvojnog harmoniziranja gradske infrastrukture, a 2008. projekt "Konkurentska prednost intelektualne infrastrukture Zagreba" te projekt "Znanstveni temelji razvitka Zagreba u 21. stoljeću".

Bandić i Lovrinović naglasili su da je Zagreb lokomotiva razvoja hrvatskog gospodarstva, pa bi stoga bilo neodgovorno projektima reorganizacije uprave pristupati bez prethodnog konzultiranja sa znanstvenicima.

Od potpisane suradnje Bandić očekuje da će otkloniti sve subjektivne slabosti i propuste u komunalnom gospodarstvu, javnoj službi i gradskoj upravi.

Lovrinović je dodao kako je radostan zbog "pozitivnog pristupa Grada", za razliku od negativističkog pristupa koji traži samo incidentne situacije.

Gradsku vlast je pohvalio i zbog "prepoznavanja domaće pameti", jer bi takav projekt bio puno skuplji ako bi ga radili inozemni znanstvenici, koji nedovoljno poznaju našu situaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙