FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić otvorio industrijsku zonu u Stankovcima

STANKOVCI, 10. kolovoza 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić u srijedu je u Stankovcima svečanootvorio Industrijsko-poslovnu zonu, a nakon toga na svečanoj sjedniciOpćinskog vijeća s načelnikom općine Željkom Baradićem potpisao Ugovoro financiranju infrastrukture u toj zoni.
STANKOVCI, 10. kolovoza 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić u srijedu je u Stankovcima svečano otvorio Industrijsko-poslovnu zonu, a nakon toga na svečanoj sjednici Općinskog vijeća s načelnikom općine Željkom Baradićem potpisao Ugovor o financiranju infrastrukture u toj zoni.

Po tom će ugovoru Ministarstvo općini Stankovci dodijeliti 1,8 milijuna kuna nepovratnih sredstava.

Svečanosti otvaranja Industrijsko-poslovne zone bio je nazočan velik broj gostiju, među ostalima zadarski župan Ivo Grbić, načelnici i gradonačelnici susjednih općina i gradova i drugi.

Ministar Branko Vukelić je prigodom otvaranja zone u Stankovcima istaknuo da je ulaganje u poduzetništvo prioritet ove Vlade.

"Ovdje smo u dvije godine pomogli s dva milijuna kuna, a sada dodjeljujemo 1,8 milijuna kuna za izgradnju infrastrukture. Ukupno će ove godine biti dodjeljeno sto milijuna kuna bespovratnih sredstava gradovima i općinama za izgradnju ovakvih industrijsko-poslovnih zona", kazao je ministar Vukelić. Ocijenio je da industrijsko-poslovna zona u Stankovcima ima veliku perspektivu zbog blizine autoceste, iznoseći uvjerenje da će već iduće godine ovdje vidjeti proizvodne pogone.

Najavio je i rješavanje birokratskih prepreka za takve projekte, istaknuvši da će se rok za dobivanje potrebne dokumentacije poduzetnicima svesti na 15 do 30 dana. Za takve projekte stvorit ćemo posebne propise koji će ubrzati ulaganja, istaknuo je ministar Vukelić.

Načelnik općine Stankovci Željko Baradić je rekao da već sada postoji 45 pisama namjere za ulaganja u industrijsko-poslovnu zonu u Stankovcima. Talijanski poduzetnici u rujnu ove godine počinju gradnju tvornice betonskih konstrukcija u kojoj će biti zaposleno oko 50 ljudi, istaknuo je Baradić.

Površina industrijsko-poslovne zone je 28 hektara, u prvoj fazi, s mogućnošću širenja na još dvjesto hektara, a 38 parcela ima potpuno sređenu dokumentaciju. Namjeravamo u idućih pet do deset godina nezaposlenost u općini Stankovci svesti na ništicu, rekao je Baradić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙