FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSU zamolio Mesića za podršku u borbi protiv "korupcijske afere"

KARLOVAC, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Nezavisna gradska vijećnica JasnaPlevnik i predsjednik Vijeća i karlovačkog HSU-a Ivan Tudić zamolilisu danas predsjednika Stjepana Mesića za podršku u borbi "protivkorupcijskog otimanja mandata u Karlovcu" i u "legitimnom otporunezakonitom i nemoralnom sporazumu između vijećnika HSU-a FranjeCapana i predsjednika karlovačkog HDZ-a Branka Vukelića".
KARLOVAC, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Nezavisna gradska vijećnica Jasna Plevnik i predsjednik Vijeća i karlovačkog HSU-a Ivan Tudić zamolili su danas predsjednika Stjepana Mesića za podršku u borbi "protiv korupcijskog otimanja mandata u Karlovcu" i u "legitimnom otporu nezakonitom i nemoralnom sporazumu između vijećnika HSU-a Franje Capana i predsjednika karlovačkog HDZ-a Branka Vukelića".

Pismo sličnog sadržaja Plevnik i Tudić uputili su 7. kolovoza Savezu europskih pučkih stranaka "da bi se karlovačka korupcijska afera internacionalizirala", rekla je Plevnik na konferenciji za novinare.

U pismima se pojašnjava da se spornim sporazumom "HDZ obvezuje da će HSU-u osigurati minimalno 20.000 kuna mjesečno" te da je sam Gradski odbor HSU-a ocijenio taj sporazum nelegalnim jer Franjo Capan nije bio ovlašten za potpisivanje sporazuma u ime stranke, te zato jer je taj članak Sporazuma suprotan Zakonu o financiranju stranaka.

Plevnik je rekla kako je skandalozno da se HDZ od tog sporazuma nije ogradio, a umjesto osude korupcija je nazvana "građanskom hrabrošću".

Istaknula je da je pregovore vodio i sporazum potpisao ministar gospodarstva Branko Vukelić "kojemu nije briga hrvatsko gospodarstvo ili više od 6000 nezaposlenih u Karlovcu nego manipuliranje novcem iz gradskog proračuna i krađa mandata s liste Darija Jankovića (SDP)". "Vukelićeva politika pretvara demokraciju u korupciju i otkup tuđih glasova", rekla je Plevnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙