FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Vukelić sastao se s latvijskim premijerom

ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić sastao se u petak u Zagrebu s premijeromLatvije Aigarsom Kalvitisom, koji boravi u službenom posjetuHrvatskoj, te skupinom latvijskih gospodarstvenika, priopćilo jeMinistarstvo gospodarstva.
ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić sastao se u petak u Zagrebu s premijerom Latvije Aigarsom Kalvitisom, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, te skupinom latvijskih gospodarstvenika, priopćilo je Ministarstvo gospodarstva.

Ministar Vukelić upoznao je latvijskog premijera s gospodarskim prioritetima hrvatske Vlade posebice direktnim stranim ulaganjima, ubrzanjem privatizacije, te istaknuo Vladino opredjeljenje za članstvo Hrvatske u Europskoj uniji, priopćeno je.

Vukelić i Kalvitis razgovarali su o suradnji dviju zemalja na području brodogradnje, o pitanjima restrukturiranja i privatizacije u hrvatskom gospodarstvu, s posebnim naglaskom o pogodnostima koje Hrvatska pruža potencijalnim stranim investitorima.

Vukelić je istaknuo kako je Hrvatska zainteresirana za povećanje latvijskih ulaganja u Hrvatsku, osobito na području brodogradnje, crne metalurgije, a moguća je uspostava suradnje i u drugim područjima.

Latvijski premijer Kalvitis kazao je kako postoji povećano zanimanje latvijskih poduzetnika za područja brodogradnje, proizvodnje željeza, te energetski sektor, priopćilo je Ministarstvo.

Robna razmjena između Hrvatske i Latvije u 2004. godini bila je i više nego skromna, ukupno svega 4,6 milijuna američkih dolara 2004. i to je najveći obujam robne razmjene između dviju zemalja u zadnjih deset godina. Od toga, na izvoz u Latviju u 2004. godini otpada 3,2 milijuna američkih dolara, a na uvoz 1,5 milijuna američkih dolara. Hrvatska s Latvijom od 1995. godine do danas kontinuirano ostvaruje trgovinski suficit, uglavnom izvozeći lijekove i hranu, a uvozeći furnir, priopćeno je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙