FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virovitica proslavila Dan grada

VIROVITICA, , 16. kolovoza 2005. (Hina) - Svečanom sjednicom Gradskogvijeća, danas je u Virovitici proslavljen Dan grada i blagdansv.Roka.
VIROVITICA, , 16. kolovoza 2005. (Hina) - Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, danas je u Virovitici proslavljen Dan grada i blagdan sv.Roka.

Na sjednici, na kojoj su među ostalima uzvanicima bili nazočni ministri Ivica Kirin, Branko Vukelić, Neven Ljubičić i Kolinda Grabar - Kitarović, predsjednica Gradskog vijeća Željka Grahovac u prigodnom je govoru naglasila kako je stvaranje pretpostavki za oživljavanje gospodarstva prvi uvjet razvoja grada.

"Moramo sami izraditi dobre projekte, a onda od naše države tražiti pomoć da ih i provedemo. Naš razvojni program je vrlo ambiciozna, ali vjerujem da ćemo iduće godine na Rokovo reći da smo dio planiranih projekata uspješno završili, da su ostali pri završetku ili u tijeka provedbe", rekla je.

Gradonačelnik Zvonko Kožnjak rekao je kako Virovitica postaje središte u koje svakodnevno dolaze investitori željni ulaganja i izazova. "Slobodna zona je pri kraju realizacije i za kratko vrijeme Virovitica će biti jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji će imati na raspolaganju oko 150 hektara zemlje osigurane za gospodarske namjene", rekao Kožnjak.

U povodu Dana grada, godišnja nagrada Grada Virovitice dodijeljena je glumcu Kazališta Virovitica Drašku Zidaru i šećerani VIRO, a zlatne plakete dobili drvna industrija TVIN-u i Kazalište Virovitica.

Svečanu misu je u župnoj crkvi sv. Roka danas predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević, a nakon toga održana je i tradicionalnom procesija ulicama grada.

Proslavom blagdana sv. Roka završilo obilježavanje dva jubileja: 320 godina od osnutka župe i 725 godina od prvog pisanog spomena franjevačkog samostana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙