FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: Proslavljen Dan grada

VINKOVCI, 20. srpnja 2005. (Hina) - Vinkovčani danas proslavljaju Dangrada i blagdan svojega zaštitnika sv. Ilije u povodu čega je gradskoizaslanstvo, predvođeno gradonačelnikom Mladenom Karlićem ipredsjednikom Gradskog vijeća Senkom Bošnjakom, položilo vijenac podnoSredišnjeg križa na Gradskom groblju u spomen na poginule uDomovinskom ratu.
VINKOVCI, 20. srpnja 2005. (Hina) - Vinkovčani danas proslavljaju Dan grada i blagdan svojega zaštitnika sv. Ilije u povodu čega je gradsko izaslanstvo, predvođeno gradonačelnikom Mladenom Karlićem i predsjednikom Gradskog vijeća Senkom Bošnjakom, položilo vijenac podno Središnjeg križa na Gradskom groblju u spomen na poginule u Domovinskom ratu.

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Gradskom kazalištu "Joze Ivakića" nazočili su predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, ministar zdravstva Neven Ljubičić, ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt, direktor Ureda USAID-a za Hrvatsku William Jeffers, gradonačelnici gradova prijatelja Vinkovaca i brojni drugi gosti.

Gradonačelnik Karlić poručio je kako gradske vlasti žele da Vinkovci u budućnosti postane grad s prepoznatljivim kulturnim i civilizacijskim identitetom.

Iako je u proteklih 14 godina u razvoj Vinkovaca uloženo više od milijardu kuna, a zadnjih je godina smanjena stopa nezaposlenosti te se stalno povećavaju prihodi gradskog proračuna, razvojne potrebe Vinkovaca su i dalje velike te zahtijevaju i veća ulaganja u čemu se očekuje i znatna pomoć Vlade i Sabora, dodao je.

Predsjednik Gradskog vijeća Senko Bošnjak ustvrdio je kako je povijest grada Vinkovaca istodobno i povijest neprekinute borbe za bolju budućnost. Kao najveće slabosti koje usporavaju razvoj grada naveo je slabiju poduzetničku aktivnost, nezaposlenost i slabu ili nikakvu iskorištenost komparativnih prednosti.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks istaknuo je kako je došlo vrijeme za izvedbu kapitalnog projekta izgradnje kanala Dunav - Sava, što, po njegovim riječima, treba početi što prije jer na jesen počinje gradnja autoceste na koridoru 5c kroz Slavoniju. Dodao je kako je za trup prvih dviju dionica te autoceste potrebno 5,5 milijuna prostornih metara nasipnog materijala koji bi se mogao osigurati iz iskopa kanala Dunav - Sava.

U ime Vlade i njezina predsjednika Ive Sanadera ministar zdravstva Neven Ljubičić uručio je gradonačelniku Mladenu Karliću rješenje o zapošljavanju novih šest djelatnika u Centru za rehabilitaciju "Mala Terezija" u Vinkovcima, što će omogućiti prijam u Centar još 25 djece s teškoćama u razvoju.

Gradonačelnik Karlić uručio je Zlatne plakete grada Vinkovaca zaslužnim pojedincima, ustanovama i udrugama.

Dobitnici plaketa su dobrovoljac Njemačkoga Crvenog križa Rudi Nadler, poticatelj mnogih dobrotvornih akcija za Vinkovce, Gimnazija "Matije Antuna Reljkovića" koja ove godine navršava 225. obljetnicu djelovanja i Crkveni pjevački zbor "Sv. Cecilija" koji obilježava 80 godina djelovanja.

Također je predstavljen poslovni portal grada Vinkovaca koji je financirao USAID.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙