FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sinj: svečano proslavljen Dan grada

SINJ, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Polaganjem vijenaca i paljenjemsvijeća kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima tesvečanom sjednicom Gradskoga vijeća, u Sinju je danas obilježen Dangrada, koji se slavi u sklopu blagdana Velike Gospe, njegovezaštitnice.
SINJ, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima te svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, u Sinju je danas obilježen Dan grada, koji se slavi u sklopu blagdana Velike Gospe, njegove zaštitnice.

Na svečanoj sjednici, na kojoj je među ostalim gostima, bila i potpredsjednica Hrvatskoga sabora Đurđa Adlešić, gradonačelnik Nikola Tomašević je istaknuo kako se Sinj već godinama suočava s mnogobrojnim problemima kao što su negativni trendovi u gospodarstvu, nedovoljno razvijena infrastruktura i visoka stopa nezaposlenosti od 25 posto. S tim u svezi najavio je planove za izlazak iz krize, posebice aktiviranjem gospodarske zone Kukuzovca.

Na sjednici su uručene ovogodišnje nagrade Grada. Nagradu za životno djelo dobio je Stipe Vrcan za 50 godina neprekidne sportske aktivnosti, posebice u Košarkaškome klubu "Alkar", koji je također ovih dana proslavio 50 obljetnicu. Pojedinačne nagrade dobili su Nevenka Višić za humanitarni rad, boksač Vedran Đipalo i umirovljeni profesor i dugogodišnji ravnatelj sinjske Gimnazije Ante Soldić. Kolektivne nagrade dobili su sinjski ogranak Matice hrvatske i Karnevalska udruga toga grada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙