FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospić slavi Dana grada i zaštitnice sv. Marije magdalene

GOSPIĆ, 21. srpnja 2005. (Hina) - U Gospiću je danas na proslavi Danagrada i blagdana zaštitnice sv. Marije Magdalene otvoren središnjiTrg Stjepana Radića u izgradnju kojeg je uloženo šest milijuna kuna.
GOSPIĆ, 21. srpnja 2005. (Hina) - U Gospiću je danas na proslavi Dana grada i blagdana zaštitnice sv. Marije Magdalene otvoren središnji Trg Stjepana Radića u izgradnju kojeg je uloženo šest milijuna kuna.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća i Poglavarstva, osim čelnika grada Gospića, Ličko-senjske županije, okolnih gradova i općina, nazočio je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Darko Milinović.

Podsjetivši na prinos što ga je Gospić dao u obrani domovine, Milinović je istaknuo: "Ovo je vrijeme kad se prisjećamo onih koji su svoje živote dali za obranu i stvaranje domovine, jer da nije bilo njih, ne bismo bili slobodni. Bez obzira na sva stradanja koje je junački grad Gospić pretrpio u Domovinskom ratu, pozivam na oprost, suživot i zajedničku obnovu grada, ali naša je trajna obveza da se naraštaji uče što je Gospić pretrpio i značio u hrvatskoj povijesti", rekao je Milinović.

O dostignućima u gospićkom gospodarskom i infrastrukturnom razvoju, u što je u protekloj godini dana uloženo više od 50 milijuna kuna, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća i Poglavarstva govorio je gradonačelnik Milan Kolić.

Za prinos razvoju grada javna priznanja i nagrade dobili su Dječji odjel Županijske bolnice, Društvo slijepih i slabovidnih osoba, Udruga dijabetičara i ženski Košarkaški klub "Gospić".

U povodu blagdana sv. Marije Magdalene, zaštitnice grada Gospića, gradska i županijska izaslanstva te izaslanstva udruga iz Domovinskog rata i Hrvatske vojske položila su vijence kod Spomen-križa u gradskom groblju i na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim ratnim žrtvama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙