FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Visovcu proslava Gospe od Anđela

DRNIŠ/VISOVAC, 2. kolovoza 2005. (Hina) - U Marijanskom svetištu naotoku Visovcu na Krki danas se slavi blagdan Gospe od Anđela, a otok,koji franjevci nastanjuju još od 1445., od ranih jutarnjih satiposjetilo je oko 10 tisuća hodočasnika.
DRNIŠ/VISOVAC, 2. kolovoza 2005. (Hina) - U Marijanskom svetištu na otoku Visovcu na Krki danas se slavi blagdan Gospe od Anđela, a otok, koji franjevci nastanjuju još od 1445., od ranih jutarnjih sati posjetilo je oko 10 tisuća hodočasnika.

Središnje euharistijsko slavlje počelo je tradicionalnom procesijom obalama otoka u nazočnosti 50-ak svećenika, a predvodio ga je šibenski biskup msgr. Ante Ivas. On je u propovijedi podsjetio kako su "hrvatski vjernici u krilu Gospe ostali i u najtežim vremenima, a što im je dalo snage da prebrode sve nedaće". Pritom se prisjetio da je u Domovinskom ratu u Šibenskoj biskupiji razoreno i devastirano 125 crkava.

"Tragično je što se u Hrvatskoj i dalje događa da se povijest izokreće i neke druge istine prikazuju", rekao je biskup Ivas, ocijenivši kako nije slučajno što se uoči 10. obljetnice "Oluje" potenciraju 'slučajevi Osijek i Zadar'.

Uz mnoštvo hodočasnika pristiglih iz Šibenske biskupije i susjednih biskupija od Like, Ravnih kotara i Dalmacije, misi na Visovcu bili su nazočni i predstavnici društvenog i javnog života Šibensko-kninske županije i grada Drniša, gradonačelnici susjednih gradova, te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙