FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

protuteroristički nadzor u Italiji

RIM, 14. kolovoza 2005. (Hina/AR) - U talijanskim gradovima uveden jeposeban protuteroristički nadzor za ferragosto, jer postojipretpostavka, koju su iznijele talijanske tajne službe, da bimeđunarodni teroristi mogli napasti 15. kolovoza, na blagdan VelikeGospe.
RIM, 14. kolovoza 2005. (Hina/AR) - U talijanskim gradovima uveden je poseban protuteroristički nadzor za ferragosto, jer postoji pretpostavka, koju su iznijele talijanske tajne službe, da bi međunarodni teroristi mogli napasti 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe.

Prema posljednjim informacijama tajnih službi međunarodni teroristi mogli bi napasti jedan od starih mostova u Rimu pa su zato tijekom noći sa subote na nedjelju i u nedjelju ujutro ponovno pregledani svi mostovi preko Tibra, posebno oni u neposrednoj blizini Vatikana.

I u Koloseum se ulazi kroz detektore metala, kao i na druga arheološka mjesta i u muzeje. U cijeloj Italiji će 15. kolovoza ostati otvoreni gotovo svi muzeji, oko 250 arheoloških i drugih povijesnih spomenika, zbog čega će se povećati nadzor oko tih okupljališta turista.

Rim je od talijanskih gradova pod najvećim nadzorom. Detektori metala i video kamere postavljeni su na najosjetljivijim mjestima, osim Koloseuma i Trga svetog Petra, te željezničkih i drugih postaja, protuteroristički instrumenti postavljeni su na ulazu u muzeje Capitoline, na Campidoglio, na prostoru starorimskih iskopina, na Trgu Venezia, na Trgu Navona, na Trgu di Spagna, na Fontani di Trevi itd.

U Milanu osim već postavljenih nadzornih instrumenata u crkvama, muzejima, podzemnoj željeznici i na Trgu Duomo, posebna će se pažnja posvetiti i nogometnom stadionu Meazza, kao i prostoru misa na Veliku Gospu.

U Torinu je pod posebnim nadzorom oko stotinu objekata, kao što su Duomo, gdje je pohranjeno platno kojim je navodno bio pokriven Isus nakon spuštanja s križa, Sindone, kao i druga mjesta.

U Napulju se posebna pažnja usmjerila na luku, odnosno mjesta ukrcavanja turista za izlete na Capri i druge otoke u Napuljskom zaljevu.

U Veneciji osim u luci za turiste i u povijesnom centru posebna je pažnja usmjerena na Ghetto, prvi prostor na kojem su bili smješteni Židovi. U Firenci su također pod prismotrom muzeji i mjesta okupljanja turista, a u Bologni je posebna pažnja usmjerena na baziliku San Petronio i sinagogu.

Policija u svakome gradu provela je planove protuterorističke obrane, a na Veliku Gospu će, po tradiciji, ministar unutarnjih poslova, ovoga puta Giuseppe Pisanu, obići snage sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙