FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kosovu kod Knina proslavljen blagdan sv. Ane

KNIN/KOSOVO, 26. srpnja 2005. (Hina) - U nazočnosti brojnih vjernika uKosovu je kod Knina danas proslavljen blagdan svete Ane, starozavjetnesvetice kojoj je u čast na kninskom Kosovskom polju podignuta i crkva,na koji tradicionalno hodočaste vjernici iz cijele Šibenske biskupije,a najvše Drnišani.
KNIN/KOSOVO, 26. srpnja 2005. (Hina) - U nazočnosti brojnih vjernika u Kosovu je kod Knina danas proslavljen blagdan svete Ane, starozavjetne svetice kojoj je u čast na kninskom Kosovskom polju podignuta i crkva, na koji tradicionalno hodočaste vjernici iz cijele Šibenske biskupije, a najvše Drnišani.

Misu su u nazočnosti dvadesetak svećenika kninskog i drniškog dekanata te novaka franjevačkog novicijata s Visovca predvodili fra Dragan Nimac, meštar novaka na Visovcu, dr. fra Šime Samac, trenutačno na službi u Vatikanu, i fra Petar Klarić, kninski gvardijan.

U propovijedi fra Dragan je naglasak da na sv. Anu i Joakima, roditelje Blažene Djevice Marije, koji na kršćanski način simboliziraju roditeljsku ljubav i blagoslov, sve ono što je zapravo i potrebno svakom kršćaninu da bi mogao ponizno koračati zemaljskom stvarnošću.

Štovanje sv. Ane u Kosovu utemeljeno je prije 300 godina gradnjom prve crkve na tom području. Crkvu su u Domovinskom ratu do temelja razrušili srpski teroristi, a obnovljena je 2000. kada je blagoslovljena u prigodi proslave tadašnjega blagdana sv. Ane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙