FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi o izborima 2006., i strahu od terorizma

RIM, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Talijanski premijer Silvio Berlusconiublažio je, u razgovoru s novinarima u Porto Rotondu na Sardiniji,atmosferu napetosti zbog prijetnje terorističkim napadima i najavio daće on biti kandidat koalicije desnog centra za premijera naparlamentarnim izborima 2006., prenose u utorak talijanske agencije.
RIM, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi ublažio je, u razgovoru s novinarima u Porto Rotondu na Sardiniji, atmosferu napetosti zbog prijetnje terorističkim napadima i najavio da će on biti kandidat koalicije desnog centra za premijera na parlamentarnim izborima 2006., prenose u utorak talijanske agencije.

"Ne smijemo živjeti u strahu od atentata, jer tjeskoba više nije život", rekao je Berlusconi na temu protuterorističke uzbune u Italiji.

U razgovoru s novinarima u mjestu Porto Rotondo, gdje provodi odmor, kazao je da

"uzbuna vlada u svim zapadnim zemljama. Pozivam sve da provedu odmor, život, društvene obveze s vedrom dušom. Ne smijemo biti toliko zabrinuti".

Na novinarsko pitanje o premijerskom kandidatu koalicije desnog centra za parlamentarne izbore u proljeće 2006. godine, on je vrlo jasno odgovorio.

"To je apsurdna priča o kojoj više ne želim govoriti. Desni centar ima samo jednog kandidata, a to je Silvio Berlusconi", rekao je predsjednik vlade desnog centra.

"Po tom pitanju nema nikakve diskusije. Tko ima drugačije ideje može slobodno otići gdje želi", rekao je.

Mediji prenose da je Berlusconi time ušutkao sve u taboru desnog centra koji su do sada govorili o tome kako premijerski kandidat još nije određen te bi se trebali održati, među biračima desnog centra, kandidatski izbori.

Glede posljednjih afera oko prisluškivanja telefonskih razgovora financijskih poduzetnika, bankara i guvernera talijanske srednišnje banke Antonija Fazija oko burzovnih transakcija u kupovini banaka i izdavačke kuće koja izdaje list Corriere della Sera, Berlusconi je kazao da je na odmoru pripremio nacrt zakona po kojem će se zabraniti telefonska prisluškivanja istražiteljima.

"Jedino protumafijaška i protuteroristička istraga će imati pravo prisluškivanja", rekao je te dodao da treba "zaštiti slobodu građana, temeljna prava u slobodnoj državi", a prisluškivanja krše te slobode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙