FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London: Blair i Zapatero o zajedničkoj borbi protiv terorizma

LONDON , 27. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Britanija i Španjolska obvezalesu se na daljnju suradnju u borbi protiv terorizma, a premijeri tihdviju država Tony Blair i Jose Luis Zapatero obećali su nakonrazgovora u Londonu da će se angažirati na izgradnji "savezacivilizacija kako bi se suprotstavili barbarstvu terorizma".
LONDON , 27. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Britanija i Španjolska obvezale su se na daljnju suradnju u borbi protiv terorizma, a premijeri tih dviju država Tony Blair i Jose Luis Zapatero obećali su nakon razgovora u Londonu da će se angažirati na izgradnji "saveza civilizacija kako bi se suprotstavili barbarstvu terorizma".

Zapatero je izrazio duboku sućut rodbini žrtava bombaških napada, izvedenih u Londonu 7. srpnja, ističući kako samo "jedinstvo među demokratima" može smanjiti i uništititi terorizam. Obojica čelnika obvezala su se da će se boriti protiv "radikalizacije mladih muslimana u svojim zajednicama" te su istaknuli da će razmjenjivati podatke i informacije vezane za terorizam.

Blair je podupro zamisao o osnutku "koalicije civiliziranih naroda" te je zahvalio Zapateru na "snažnoj solidarnosti" španjolskog naroda nakon napada u Londonu.

Blair i Zapatero razgovarali su i o budućem financiranju EU-a, potrebi za reformama i obnovi europskoga gospodarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙