FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija na meti terorista

RIM, 22. srpnja 2005. (Hina/AR) - Italiji prijete razne terorističkeskupine koje najavljuju napade na gradove ako se iz Iraka ne povukutalijanski vojnici.
RIM, 22. srpnja 2005. (Hina/AR) - Italiji prijete razne terorističke skupine koje najavljuju napade na gradove ako se iz Iraka ne povuku talijanski vojnici.

Poslije Londona napadi neće prestati. "Neizbježno je da ne prestanu, to vrijedi za Englesku, ali i za Italiju", rekao je u razgovoru za La Repubblicu od petka imam Omar Bakri Mohammed, islamski propovjednik, poznat kao Ayatollah iz Tottenhama, za kojega Scotland Yard sumnja da je u vezi s terorističkim skupinama.

"Ono što se događa u Engleskoj i što se već dogodilo u Madridu, lekcija je o kojoj vaša zemlja ima još vremena razmisliti. Italija mora povući svoje vojnike iz Iraka i Afganistana i udaljiti se od saveza s Engleskom i Sjedinjenim Državama", rekao imam Bakri Mohammed pozivajući Italiju da se povuče i "neće joj biti učinjeno zlo".

Prijetnje Italiji stižu i preko interneta. Poruku koja je stigla u petak u noći potpisale su brigade Abu Hafs Al-Masrija, koje su preuzele odgovornost za atentate u Londonu i prijete novim teškim napadima na neočekivanim mjestima u Europi i u Iraku.

Međunarodni terorizam pogodit će Rim, Amsterdam i Dansku, stoji u tekstu navodne islamske skupine koja od Italije i premijera Silvija Berlusconija izravno zahtijeva da odmah povuku vojne postrojbe. U suprotnome, zaključuje se u priopćenju, "Irak će biti grobnica talijanskih vojnika".

Trenutačno nema potvrde o vjerodostojnosti tog priopćenja koje, po riječima talijanskih analitičara, sadržava i pogreške glede datuma posljednjih atentata i čini se stilski drukčijim u odnosu prema onima koja su poslana proteklih dana s istim imenom terorističke skupine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙