FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rim: Vlada donijela hitne mjere protiv terorizma

RIM, 22. srpnja 2005. (Hina/AR) - Talijanska vlada prihvatila je upetak paket hitnih mjera za borbu protiv međunarodnog terorizma, međukojima je i osnutak specijalnih policijskih postrojba, no Italija nećezaustaviti primjenu Schengenskog sporazuma.
RIM, 22. srpnja 2005. (Hina/AR) - Talijanska vlada prihvatila je u petak paket hitnih mjera za borbu protiv međunarodnog terorizma, među kojima je i osnutak specijalnih policijskih postrojba, no Italija neće zaustaviti primjenu Schengenskog sporazuma.

U jednoglasno prihvaćenom planu, dakle i s glasovima ministara Sjeverne lige, koja je tražile oštrije mjere od onih koje je predložio ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu, predviđeno je i prisilno uzimanje uzorka sline ili kose za DNK-test svih stranaca koji budu bez osobnih dokumenata kad ih zaustavi policija.

Među mjerama koje je prihvatila talijanska vlada jest i osnutak specijalne policijske postrojbe za borbu protiv terorizma. No, neće se donositi posebni zakoni niti uvesti ratno stanje, a neće se zaustaviti ni primjena Schengenskog sporazuma o slobodnom kretanju građana EU-a, kao što je učinila Francuska. Policijski pritvor produljen je s 12 na 24 sata.

Osnutak protuterorističkoga državnog odvjetništva, po uzoru na protumafijaško, sa sucima stručnjacima za međunarodni terorizam, nije predviđen spomenutim paketom mjera. O tom će se prijedlogu tražiti hitno očitovanje Parlamenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙