FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi: Ne treba živjeti u strahu od napada

RIM, 28. srpnja 2005. (Hina/AR) - Talijanski premijer Silvio Berlusconiizjavio je u četvrtak da i Italija treba očekivati teroristički napad,ali ne treba zbog toga živjeti u strahu.
RIM, 28. srpnja 2005. (Hina/AR) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je u četvrtak da i Italija treba očekivati teroristički napad, ali ne treba zbog toga živjeti u strahu.

"Ne smije prevladati mora jer - iako su u Italiji mogući napadi - činimo sve s tijelima sigurnosti i tajnim službama da ih izbjegnemo i u stanju smo krajnje pripravnosti", rekao je Berlusconi govoreći o terorizmu u četvrtak na sjednici Nacionalnog vijeća njegova pokreta "Naprijed Italijo".

Talijanski premijer upozorio je na to da ne smije biti sukoba između zapadne civilizacije i islama jer bi to značilo propast. "Moramo surađivati s umjerenim islamom", dodao je.

Glede reforme Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, Berlusconi je rekao da Italija "neće ostati izvan Vijeća sigurnosti" i da njegova Vlada neće učiniti pogreške vlada lijevoga centra.

Govoreći o sljedećim parlamentarnim izborima u Italiji, istaknuo je da desni centar "ne smije odustati od snaga koje sada nisu na njegovoj strani, ali se opiru lijevom centru i predstavljaju oko 4,5 posto glasova, jer bi mu omogućile izjednačavanje snaga s lijevim centrom, koji sada može dobiti oko 48,2 posto glasova".

O misiji u Iraku Berlusconi je rekao da je "talijanska obveza" biti u toj zemlji.

"Zašto bismo morali povući snage iz Iraka, a ne iz Bosne ili s Kosova? Naša misija u Iraku ima uspjeha", rekao je Berlusconi i dodao da talijanska nazočnost u Iraku stoji koliko i ona na Kosovu i u Bosni. Rekao je također da su ondje gdje su talijanski vojnici učinkovite bolnice i škole i da ih ljudi vole.

Talijanski premijer napao je euro i bivšeg predsjednika Europske komisije Romana Prodija.

"Prodijev euro sve nas je prevario", rekao je Berlusconi i najavio smanjenje poreza od 12 milijardi eura do godine 2008.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙