FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Corriere della Sera: 85 posto Talijana strahuje od napada na Italiju

RIM, 26. srpnja 2005. (Hina/AR) - Čak 85 posto Talijana smatra da ćeislamski terorizam pogoditi Italiju, objavljuje u utorak talijanskilist Corriere della Sera rezultate ispitivanja javnog mišljenja kojeje za list provela ustanova ISPO.
RIM, 26. srpnja 2005. (Hina/AR) - Čak 85 posto Talijana smatra da će islamski terorizam pogoditi Italiju, objavljuje u utorak talijanski list Corriere della Sera rezultate ispitivanja javnog mišljenja koje je za list provela ustanova ISPO.

Prema ispitivanju provedenom među talijanskim građanima, od 85 posto ispitanih koji vjeruju da će Italija biti napadnuta, njih 67 posto smatra da će do atentata doći za nekoliko mjeseci, dok 18 posto smatra da će talijanski gradovi biti ubrzo napadnuti. Među najzastrašenijima su umirovljenici i kućanice, dok su mladi i fakultetski obrazovani manje zastrašeni.

Većina smatra da će biti pogođeni gradovi kulture i povijesti, pa njih 42 posto smatra da treba izbjegavati posjete tim gradovima kako bi izbjegli opasnost od atentata.

"Mnogi Talijani su sada ozbiljno zastrašeni do te mjere da mijenjaju svoje svakodnevne običaje i u mnogim slučajevima programe za ljetovanje", piše Corriere della Sera.

Teroristički napadi na SAD 2001. godine prvi su kod Talijana izazvali osjećaj straha, ali ti su napadi, piše list, bili daleko od Italije. Teroristički napadi u Iraku ili na Bliskom istoku također su djelomično utjecali na strah od mogućih atentata i u Italiji, ali je po ocjeni Corriere della Sera, na povećanje straha kod Talijana najviše je utjecao atentat u Londonu, možda i više nego onaj u Madridu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙