FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija: Savez sa SAD-om povećao rizik od terorizma

LONDON, 18. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Bliski politički savezbritanskog premijera Tonya Blaira i američkog predsjednika Georgea W.Busha učinio je Veliku Britaniju izglednijom terorističkom metom,objavili su u ponedjeljak u izvješćima dva vodeća interdisciplinarnainstituta, Kraljevski institut za međunarodne odnose poznat kaoChatham House (RIIA) i Savjet za gospodarska i društvena istraživanja(ESRC).
LONDON, 18. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Bliski politički savez britanskog premijera Tonya Blaira i američkog predsjednika Georgea W. Busha učinio je Veliku Britaniju izglednijom terorističkom metom, objavili su u ponedjeljak u izvješćima dva vodeća interdisciplinarna instituta, Kraljevski institut za međunarodne odnose poznat kao Chatham House (RIIA) i Savjet za gospodarska i društvena istraživanja (ESRC).

"Nema sumnje da je invazija Iraka prouzročila posebne poteškoće za Veliku Britaniju i širu koaliciju protiv terorizma", tvrdi RIIA.

"Dala je novi zamah propagandnoj mreži Al'Qaide, novačenju i prikupljanju novca", dodaje se u izvješću.

Oba instituta slažu se da se britanska spremnost da posluži kao "suvozač" američkom ratu protiv terorizma pokazala "politikom visokog rizika".

Premda Blair i drugi svjetski čelnici oštro opovrgavaju tvrdnju da su teroristički napadi u Londonu posljedica rata u Iraku, instituti tvrde upravo suprotno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙