FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Staljinova bista ponovno u Sibiru

MOSKVA, 15. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Staljinova bista bit će opetpostavljena u gradu Železnogorsk (u području Krasnojarska u Sibiru) nazahtjev bivših boraca a inicijativu će slijediti i drugi gradovi uregiji, najavio je zastupnik lokalnog vijeća.
MOSKVA, 15. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Staljinova bista bit će opet postavljena u gradu Železnogorsk (u području Krasnojarska u Sibiru) na zahtjev bivših boraca a inicijativu će slijediti i drugi gradovi u regiji, najavio je zastupnik lokalnog vijeća.

Općina Železnogorska odlučila je udovoljiti zahtjevu dijela bivših boraca, komunista i ultranacionalista te postaviti spomenike u gradski muzej, a spomenici Josifu Visarionoviču Staljinu trebali bi biti podignuti i u drugim gradovima u regiji, najavio je zastupnik Krasnojarska Pjotr Medvedev.

Rasprave o Staljinovoj ulozi u povijesti Sovjetskog Saveza i zahtjevi da mu se podignu spomenici postali su učestaliji prigodom 60. obljetnice pobjede nad nacistima u svibnju i "taj se val ne može zaustaviti", ocijenio je Medvedev za radio Echo iz Moskve.

Zastupnici regije Orel poslali su u svibnju pismo Kremlju tražeći "pravdu za povijesnu ulogu vrhovnog zapovjednika sovjetskih oružanih snaga" i tražili da se stane na kraj "kleveti i falsificiranju povijesti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙