FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 12. kolovoza 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 12. kolovoza 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LONDON - Britanci već od 12 godine lako dolaze do cigareta, alkohola i droga, upozorili su škotski zdravstveni dužnosnici. Većina mladih pušača u dobi od 12 do 15 godina tvrde da cigarete kupuju u trgovinama iako je dobna granica postavljena na 16 godina, stoji u istraživanju. Oko 80 posto 15-godišnjaka tvrdi da mogu vrlo ili uglavnom lako nabaviti alkoholna pića, većinom preko prijatelja i rodbine, dok u dobi od 16 ili 17 godina sami kupuju alkohol iako zakon zabranjuje prodaju mlađima od 18 godina. Mladi relativno lako dolaze i do droga. 10 do 20 posto mladih u dobi od 10 do 12 godina i čak dvije trećine 15-godišnjaka tvrde da su im nuđene opojne droge, 25 posto da marihuanu mogu lako kupiti u školi, a najmanje 10 posto 15-godišnjaka da im je nuđen heroin, kokain ili crack.

LOS ANGELES - Redatelj Oliver Stone u četvrtak je bez prigovora prihvatio optužbu za posjedovanje marihuane i određena mu je kazna u iznosu od sto dolara, priopćili su dužnosnici suda na Beverly Hillsu. Stone, star 58 godina, dobitnik Oscara za režiju za filmove "Platoon" i "Rođen 4. srpnja", optužen je za posjedovanje marihuane u svibnju nakon rutinske provjere u prometu. Stone je 1999. godine na Beverly Hillsu također bez žalbe prihvatio optužbu za vožnju pod utjecajem droge i posjedovanje marihuane, a u tom je slučaju dobio uvjetnu kaznu od tri godine.

VILNIUS - Litva, nova članica Europske unije, ima 4,1 milijuna mobilnih telefona na 3,4 milijuna stanovnika, priopćilo je u četvrtak litavsko nacionalno tijelo za pitanja telekomunikacija. Broj korisnika mobilnih telefona povećao se od početka godine za 12 posto. Ta eksplozija korisnika mobitela ima negativni utjecaj na fiksnu telefoniju, kojoj je broj pretplatnika pao u godinu dana za 2 posto i sada ih ima 807.500.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙