FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Prosječan Britanac potroši tijekom života više od 55.000 eura pokušavajući pronaći ljubav svojeg života, pokazalo je novo ispitivanje. No, iako Britanci svake godine u potrazi za Kupidom potroše 15,2 milijardi funti, trećina veza propada nakon 12 mjeseci, prema online službi za traženje partnera Parship.co.uk koja je naručila ispitivanje. Muškarci prosječno potroše 1.426 funti na svoju partnericu tijekom prvih šest mjeseci veze, što uključuje 970 funti za pića i večere, 148 funti za darove i 63 funte za taksije, cvijeće i čokolade. Žene pak u istom razdoblju potroše prosječno 740 funti. No, nakon što veza prijeđe granicu od jedne godine, muškarci troše mnogo manje - prosječno 987 funti, a žene mrvicu više - 784 funti, pokazalo je ispitivanje.

VARŠAVA - Poljski arheolozi pronašli su lijes u katedrali Frombork u kojem bi se mogli nalaziti posmrtni ostaci poljskog astronoma Nikole Kopernika, objavio je u petak poljski radio. Arheolozi su pronašli lijes tijekom iskapanja u katedrali, no voditelj iskapanja upozorava da je još prerano da bi se sa sigurnošću moglo reći pripadaju li posmrtni ostaci doista poznatom astronomu. Lijes bi trebao biti otvoren u subotu nakon čega će arheolozi pokušati identificirati tijelo. Pronađen je na mjestu na kojem je Kopernik, bivši svećenik katedrale, bio navodno pokopan 1543. godine, no identifikacija bi mogla potrajati jer su na tom mjestu pokapani i drugi svećenici.

DUBLIN - Boca rijetkog irskog viskija mogla bi na dražbi postići rekordnu cijenu od 182.000 dolara i postati najskuplje ikad prodano alkoholno piće na svijetu. Viski datira iz 1880.-tih godina, a vjeruje se da je riječ o posljednjoj sačuvanoj boci iz poznate destilerije Nun's Island u Galwayu na zapadu Irske koje je obustavila proizvodnju 1913. godine. Thomas, vlasnik prodavaonice specijalnih pića u jugoistočnoj Engleskoj, prodaje viski preko Internetske stranice www.whiskyandwines.com u ime vlasnice boce koja ju je stekla nasljedstvom. Po njegovim riječima, "voda života" trebala bi biti pitka ako novi vlasnik odluči otvoriti bocu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙