FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 15. kolovoza 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 15. kolovoza 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LISABON - Portugalski predsjednik odlikovao je u nedjelju članove irskog rock sastava U2 Ordenom slobode za njihov humanitarni rad. Predsjednik Jorge Sampaio uručio je odličja pjevaču Bonu, gitaristu The Edgeu, basistu Adamu Claxtonu i bubnjaru Larryu Mullenu Jr. na svečanosti u predsjedničkoj palači nekoliko sati prije koncerta u Lisabonu. Bono je pozvao Portugalce da pomognu Africi rekavši kako je neprihvatljivo da 3.000 djece svakodnevno umire od gladi i malarije. Predsjednik Sampaio je istaknuo da je U2 u posljednjih 25 godina "uspješno uskladio humanitarni rad i popularnost koja je proistekla iz njihova glazbenog uspjeha".

MOSKVA - Tijela para koji je nestao prije pet godina izvučena su iz ribnjaka blizu Moskve, pišu novine ovog vikenda. "Par je bio zaokupljen drugim stvarima i nije primijetio da su popustile kočnice i da auto klizi u ribnjak", piše Moskovski Kosmomolec. Ruska policija vjeruje da je alkohol odgovoran za nesreću koja se zbila 17. listopada 2000. Skupina mladića otkrila je auto roneći iz zabave do dna ribnjaka na rubu sela Saprudja. Kada je par netragom nestao obitelji su mislile da su pobjegli. Nakon što su roditelji posjetili vidovnjaka jako su se zabrinuli jer im je on rekao da je vidio vodu i puno metala.

MESA - Bivši frontmen grupe Led Zeppelin Robert Plant donirat će novac od prodaje svog CD-a američkoj humanitarnoj organizaciji koja pomaže stanovnicima u zabačenim dijelovima Etiopije, Malija i Nigera. On je udruzi TurtleWill već darivao određene svote novca, no ovaj put riječ je o doista značajnoj gesti. "Mislim da je bit stvari u podizanju svijesti, u odmaku od svakodnevnih suhoparnih vijesti prema razumjevanju stvarnih ljudskih tragedija, o gledanju na te stvari iz drugog kuta", rekao je Plant za list East Valley Tribune.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙