FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BRASILIA - Najmanje 52 milijuna eura ukradeno je iz sjedišta Brazilske središnje banke u Fortalezu, glavnom gradu države Ceara na sjeveroistoku zemlje, što je najveća pljačka jedne banke ikad počinjena u Brazilu, priopćili su bankarski i policijski izvori. Pljačkaši su ušli u banku tijekom vikenda kroz tunel dugačak 200 metara i upali u dvoranu sa sefovima, pojasnilo je čelništvo banke. "Pljačka je otkrivena u ponedjeljak", dodaje se u priopćenju.

LONDON - Život u Varšavi ili u Pragu postao je skuplji nego u Bostonu, pokazali su rezultati studije objavljeni u Londonu, po kojima su prijestolnice četiriju novih članica Europske unije zabilježile najveći porast troškova života tijekom 2004. godine. Prag, Varšava, Budimpešta i Bratislava značajno su napredovali na popisu 130 najskupljih gradova svijeta koji uređuje Economist Intelligence Unit (EIU) na temelju troškova života. Varšava je s 92. mjesta koje je imala u proljeće 2004. skočila na 55. u proljeće 2005., čime je pretekla i neke američke gradove kao što su Miami, Boston, Seattle ili Atlanta. Prag je također na 55. mjestu a prošle je godine zauzimao 75. Tokio je i dalje najskuplji grad na svijetu, a za njim slijede Oslo i Osaka.

LOCARNO - Američka glumica Susan Sarandon osudila je u ponedjeljak u Locarnu "ozračje straha koje vlada kod glumaca, scenarista i redatelja u Sjedinjenim Državama" koji su se mobilizirali protiv rata u Iraku i antiterorističke politike Busheve administracije. Tijekom javnog "Masterclassa" na 58. međunarodnom filmskom festivalu u Locarnu, Sarandon (59), poznata po svojim otvorenim stajalištima, napala je američke medije koji provode klevetničke kampanje protiv umjetnika koji se protive ratu. "Moja fotografija i moje ime stavljeni su na naslovnice pored Bin Ladenovih, kao da sam njegova simpatizerka", rekla je. "Ono što se piše o vama ili vašoj djeci može biti strašno", rekla je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙