FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Jelsi na Hvaru obilježen Dan Općine - blagdan Velike Gospe

JELSA,14. kolovoza 2005.(Hina) - U Jelsi na otoku Hvaru danas jesvečanom sjednicom Općinskog vijeća, na kojoj su dodijeljene plaketezaslužnima za razvoj toga mjesta, obilježen Dan Općine, blagdan VelikeGospe.
JELSA,14. kolovoza 2005.(Hina) - U Jelsi na otoku Hvaru danas je svečanom sjednicom Općinskog vijeća, na kojoj su dodijeljene plakete zaslužnima za razvoj toga mjesta, obilježen Dan Općine, blagdan Velike Gospe.

Sjednici je nazočio i predsjednik Republike Stjepan Mesić, koji je u pozdravnom govoru istaknuo kako Hrvatska mora postići decentralizaciju, ne samo vlasti nego, što je još važnije, i sredstava, kako bi se osigurao novac za dovršenje projekata važnih za lokalne sredine. Usto treba postojati i dobra suradnja državne, županijske i lokalne vlasti, jer će "tada biti i uspjeha", rekao je.

U svojemu smo razvoju, kazao je predsjednik, imali brojnih pogrešaka, ali iz njih treba izvući pouku i krenuti naprijed. Jedna je od najvećih počinjena u privatizaciji, naglasio je, zbog čega danas moramo napraviti takvu zakonsku regulativu koja će spriječiti "nedomaćinski odnos prema državnoj imovini.....jer, ako sve rasprodamo, što će ostati iza nas", rekao je predsjednik.

Zakonima moramo spriječiti "rasprodaju obiteljskoga zlata" i umjesto prodaje ići na koncesije, kako bismo privukli ulaganja, a da imovina i dalje ostane u našem vlasništvu. "Nitko nam tada neće moći kazati: evo, sve su rasprodali", poručio je Mesić.

Velika razvojna mogućnost Hrvatske leži u otvaranju slobodnih carinskih zona, kazao je, uz turizam kao našu glavnu gospodarsku zonu. Uspjehe u tom smjeru omogućit će nam i to što Hrvatska, "zahvaljujući vanjskoj politici koju vodi i kakvu će nastojati nastaviti voditi nije u fokusu najvećega zla današnjice - globalnog terorizma", rekao je Mesić na svečanoj sjednici kojoj su nazočili i potpredsjednica Hrvatskog sabora Vesna Pusić i saborski zastupnici Jakša Marasović, Radimir Čačić, Kruno Peronja.

Među ovogodišnjim dobitnicima nagrada koje Općina Jelsa dodjeljuje za zasluge i doprinos u izgradnji i razvitku Općine su i Radimir Čačić, bivši ministar obnove i graditeljstva, te Kruno Peronja, bivši splitsko -dalmatinski župan.

Načelnik Općine Ivo Milatić najavio je, uz ostalo, kako će potkraj godine početi izgradnja kanalizacijskog sustava Jelsa - Vrboska, jednog od najznačajnijih infrastrukturnih projekata, za koji veći dio novca osigurava država i županija. Rekao je i da je pri kraju ishođenje dokumentacije za rekonstrukciju i izgradnju 15 kilometara ceste do Poljica, prema Vrboskoj te da je u tijeku donošenje prostornog plana koji je temelj razvitka Općine Jelsa.

Potpredsjednica Hrvatskog sabora Vesna Pusić poručila je Jelšanima da će za svoje projekte i dalje imati potporu saborskih zastupnika.

U Jelsi je na vlasti koalicija HNS, HSLS, HDZ, dok su u oporbi SDP i HSS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙