FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požežani proslavili blagdan sv. Lovre

POŽEGA, , 10. kolovoza 2005. (Hina) - Vjernici Požeške biskupije danassu prigodnom svetkovinom obilježili blagdan sv. Lovre, a euharistijskoslavlje s vjerničkom procesijom predvodio je biskup Antun Škvorčević.
POŽEGA, , 10. kolovoza 2005. (Hina) - Vjernici Požeške biskupije danas su prigodnom svetkovinom obilježili blagdan sv. Lovre, a euharistijsko slavlje s vjerničkom procesijom predvodio je biskup Antun Škvorčević.

Biskup Škvorčević blagoslovio je temeljni kamen za novu vjeronaučnu dvoranu i dom za svećenike, objekt vrijedan šest milijuna kuna.

U procesiji su bili i mnogobrojni korisnici Caritasove pomoći. Požeška biskupija trenutačno podupire gradnju dvadesetak kuća prognaničkih obitelji, stipendira šezdesetak studenata te financijski pomaže gradnju centra za rehabilitaciju stotinjak djece s posebnim potrebama. Uz to se u Caritasovoj pučkoj kuhinji dnevno pripremi 80 obroka za pojedince i obitelji slabijeg materijalnog statusa od kojih se polovici teško pokretnih i nepokretnih osoba hrana dovozi kućama, istaknuto je za svetkovine obilježavanja blagdana sv. Lovre, zaštitnika Caritasa.

U rad Caritasa Požeške biskupije uključeno je više od sto volontera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙