FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta.
ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta.

PEKING - U eksploziji u rudniku ugljena na sjeveru Kine poginulo je 26 osoba, izvijestili su u četvrtak državni mediji izvještavajući o posljednjoj tragediji u zemlji s najviše smrtonosnih rudarskih nesreća na svijetu. Pod zemljom se nalazilo četrdeset rudara kada je u četvrtak ujutro eksplozija odjeknula rudnikom "Broj 5", nedaleko grada Tongchuana u provinciji Shaanxi. "Ventilacijski sustav je oštećen od eksplozije plina i tri tunela su se urušila, što uvelike otežava potragu za nestalim rudarima", izjavio je spasilac Du Shifu, a prenosi China Daily. Prošle godine u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta više od šest tisuća rudara poginulo je u eksplozijama ili drugim nesrećama u rudnicima.

CAPE CARNEVAL - NASA će u utorak pokušati lansirati space shuttle Discovery u prvu svemirsku misiju u zadnje dvije i pol godine, nakon što je otkrila najvjerojatniji uzrok problema zbog kojega je odgođeno prošlotjedno lansiranje, izjavili su u srijedu dužnosnici svemirske agencije. "Našli smo najvjerojatniji razlog" za kvar senzora, kazao je jedan od voditelja projekta Bill Parsons na briefingu koji je uslijedio nakon sastanka vrhunskih menadžera američke svemirske agencije. Kvar senzora onemogućio je NASA-u da lansira Discovery i sedam astronauta u prvu misiju nakon 2003., odnosno nakon katastrofe Columbije koja se prije dvije i pol godine raspala iznad Teksasa tijekom slijetanja. Tada je poginulo svih sedam članova posade.

TBILISI - Gruzijska policija uhitila je muškarca kojeg sumnjiči da je bacio ručnu bombu u smjeru američkog predsjednika Georga W. Busha, dok je govorio na skupu u Tbilisiju, izvijestile su vlasti. Osunjičeni je uhićen nakon obračuna u kojem je jedan policajac poginuo, a drugi je ranjen. Oružje je pronađeno u njegovu stanu. Napadač je bacio staru vojnu granatu u smjeru podija na kojem je govorio američki predsjednik Bush, 10. svibnja ispred desetak tisuća ljudi na Trgu slobode u Tbilisiju. Granatu iz sovjetskog vremena, koju je sakrio u odjeći, bacio je 30 do 50 metara od američkog predsjednika, ali je uređaj za opaljenje zakazao, tvrdi gruzijski ured FBI-a. Identitet uhićenog, kao ni njegovi motivi nisu navedeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙