FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush: iranskom predsjedniku vjerojatno viza kako bi sudjelovao na sjednici UN-a

CRAWFORD, 12. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Američki predsjednikGeorge W. Bush izjavio je u četvrtak da će novoizabranom iranskompredsjedniku Mahmoudu Ahmadinejadu vjerojatno biti izdana američkaviza kako bi mogao nazočiti sjednici UN-a u New Yorku, unatočtvrdnjama da je odigrao značajnu ulogu u zauzimanju američkogveleposlanstva u Teheranu 1979.
CRAWFORD, 12. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik George W. Bush izjavio je u četvrtak da će novoizabranom iranskom predsjedniku Mahmoudu Ahmadinejadu vjerojatno biti izdana američka viza kako bi mogao nazočiti sjednici UN-a u New Yorku, unatoč tvrdnjama da je odigrao značajnu ulogu u zauzimanju američkog veleposlanstva u Teheranu 1979.

"Imamo dogovor s UN-om da dopustimo osobama da dođu na sjednicu i vjerujem da će on (Ahmadinejad) biti na sjednici UN-a", izjavio je Bush novinarima na svom ranču u Texasu.

Istaknuo je da SAD još uvijek istražuju Ahmadinejadovu navodnu ulogu u talačkim krizama koje su tadašnjeg američkog predsjednika Jimmya Cartera i američki narod potresale puna 444 dana.

Amerikanci tvrde da je Ahmadinejad bio vođa studentskog pokreta, izvan zauzimanja veleposlanstva, te da se još uvijek istražuje je li sudjelovao u talačkoj krizi.

"Mogu reći da još uvijek istražujemo sumnje o njegovoj navodnoj umiješanosti u talačke krize", kazao je Bush.

Američki State Department najavio je kao mogućnost da se Ahmadinejadu uskrati viza, bez koje ne bi mogao sudjelovati na zasjedanju Generalne skupštine UN-a u New Yorku idućeg mjeseca, unatoč ranijem dogovoru da se dužnosnicima zemalja članica UN-a dopušta dolazak u sjedište te organizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙