FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran obnovio postupak obogaćivanja urana

ISFAHAN, 8. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Iran je u ponedjeljakobnovio postupak obogaćivanja urana u nuklearnom postrojenju Isfahan,a dužnosnici Europske unije (EU) upozoravaju da bi ga zbog toga mogliprijaviti Vijeću sigurnosti UN-a zbog mogućeg uvođenja sankcija.
ISFAHAN, 8. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Iran je u ponedjeljak obnovio postupak obogaćivanja urana u nuklearnom postrojenju Isfahan, a dužnosnici Europske unije (EU) upozoravaju da bi ga zbog toga mogli prijaviti Vijeću sigurnosti UN-a zbog mogućeg uvođenja sankcija.

"Postrojenje za obogaćivanje urana u Isfahanu počelo je s radom pod nadzorom Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA)", rekao je Mohammad Saeedi, zamjenik direktora iranske Organizacije za atomsku energiju.

Teheran je u studenom, prema dogovoru s EU-om, pristao zamrznuti postupak obogaćivanja urana dok se ne pronađe dugoročno rješenje iranskog nuklearnog pitanja.

No, Iran je, nezadovoljan sporošću pregovora, u subotu odbacio prijedlog EU-a o političkim i gospodarskim povlasticama u zamjenu za konačno prekidanje procesa dobivanja nuklearnog goriva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙