FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington upozorava Iran da ne nastavlja nuklearne aktivnosti

WASHINGTON,1. kolovoza(Hina) - Sjedinjene Države su u ponedjeljakupozorile Iran da ne obnavlja nuklearne aktivnosti na preradi urana,zaprijetivši da bi to moglo dovesti do prijave Vijeću sigurnosti UN-azbog mogućih sankcija.
WASHINGTON,1. kolovoza(Hina) - Sjedinjene Države su u ponedjeljak upozorile Iran da ne obnavlja nuklearne aktivnosti na preradi urana, zaprijetivši da bi to moglo dovesti do prijave Vijeću sigurnosti UN-a zbog mogućih sankcija.

Glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan rekao je da se Iran suglasio da će obustaviti obogaćivanje i preradu urana dok pregovara s trojkom Europske unije, Francuskom, Velikom Britanijom i Njemačkom, na rješavanju pitanja njegova nuklearnog programa.

"Ako se ne budu držali svoga sporazuma i obveza tada bismo se morali osloniti na Vijeće sigurnosti", rekao je McClellan novinarima.

Upozorenje je došlo nakon što je Iran ponedjeljak obavijestio UN-ovu Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) da će nastaviti preradu urana u tom postrojenju.

Sjedinjene Države i druge zapadne zemlje sumnjaju da Iran radi na proizvodnji nuklearnog oružja, dok Teheran tvrdi da želi razvijati nuklearni program radi proizvodnje električne energije.

Europska unija preko svoje trojke nastoji posredovati između dviju strana nudeći političke i gospodarske poticaje Teheranu u zamjenu za njegovo vremenski neograničeno suspendiranje nuklearnih aktivnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙