FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IAEA poziva Iran da pričeka s nastavkom nuklearnih aktivnosti

BEČ, 3. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodna agencija za atomskuenergiju (IAEA) pozvala je u srijedu Iran da pričeka tjedan dana sponovnim pokretanjem spornih nuklearnih aktivnosti, što je Iran većodbacio kao neprihvatljiv zahtjev.
BEČ, 3. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) pozvala je u srijedu Iran da pričeka tjedan dana s ponovnim pokretanjem spornih nuklearnih aktivnosti, što je Iran već odbacio kao neprihvatljiv zahtjev.

Iran očekuje da će u srijedu početi s obogaćivanjem urana u nuklearnom postrojenju Isfahan unatoč oštrom upozorenju Europske unije da će to značiti prekid dvogodišnjih pregovora o iranskom nuklearnom programu.

"Agencija poziva Iran da ne pokreće nikakve aktivnosti dok na tom mjestu ne instaliramo sustav kontrole", rekla je glasnogovornica IAEA-e Melissa Fleming.

Nakon oštrog upozorenja Iranu, EU će najvjerojatnije poduprijeti američki zahtjev da se Teheran prijavi Vijeću sigurnosti UN-a zbog uvođenja sankcija.

Iranski dužnosnici, pak, naglašavaju da je odluka o pokretanju proizvodnje nuklearnog goriva neopoziva, ali da će se cijeli postupak odvijati pod nadzorom UN-ovih inspektora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙