FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan pozvao Iran da ispoštuje rezoluciju IAEA

NEW YORK, 11. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Glavni tajnik Ujedinjenihnaroda Kofi Annan zatražio je u četvrtak od iranske vlade da postupipo pozivu Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) koja tražida Teheran ispoštuje svoje dogovore s Europskom unijom o zaustavljanjuaktivnosti na obogaćivanju urana.
NEW YORK, 11. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan zatražio je u četvrtak od iranske vlade da postupi po pozivu Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) koja traži da Teheran ispoštuje svoje dogovore s Europskom unijom o zaustavljanju aktivnosti na obogaćivanju urana.

IAEA je u Beču usvojila rezoluciju u kojoj se traži da Teheran zaustavi te aktivnosti nakon što je ponovno otvorio svoje nuklearno postrojenje u Isfahanu. Teheran je zaustavio program obogaćivanja urana prošle godine nakon razgovora s tri države Europske unije, Francuskom, Njemačkom i Velikom Britanijom.

"Vijeće guvernera Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) jednoglasno se izjasnilo i glavni tajnik očekuje da se ta rezolucija provede", kaže se u priopćenju UN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙