FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ: Sutra počinje paljenje plina iz prevrnutih cisterni u Deanovcu

ZAGREB, 10. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatske željeznice (HŽ) priopćilesu danas da će se sutra prijepodne u Deanovcu ponovo provjeritiinstalirani cjevovod, a poslijepodne bi mogla početi sanacija plina izprevrnutih vagonskih cisterni.
ZAGREB, 10. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatske željeznice (HŽ) priopćile su danas da će se sutra prijepodne u Deanovcu ponovo provjeriti instalirani cjevovod, a poslijepodne bi mogla početi sanacija plina iz prevrnutih vagonskih cisterni.

Plin bi se doveden cjevovodom zapalio oko 200 metara dalje od kuća i od deanovečkog kolodvora.

Hrvatske željeznice će javnost obavijestiti o početku spaljivanja i o daljnjoj sanaciji plina iz cisterni koje su u petak iskliznule i prevrnule se u kolodvoru Deanovec kod Ivanić Grada.

Mještani Deanovca bit će na vrijeme obaviješteni o čitavom postupku koji će koordinirati HŽ s lokalnom samoupravom, policijskom upravom i vatrogascima.

Sigurnosne mjere uključuju i privremenu evakuaciju stanovništva iz obližnjih kuća. Kada počne spaljivanje plina, željeznički promet bit će obustavljen.

Danas do 15 sati dovršeni su svi tehnički, građevni i drugi stručni radovi na postavljanju cjevovoda od vagonskih cisterni do mjesta na kojemu će biti zapaljena baklja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙