FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ponedjeljak pretakanje plina iz prevrnutih vagona kod Ivanić Grada

ZAGREB, 6. kolovoza 2005. (Hina) - Zbog jučerašnjeg iskakanja iztračnica teretnog vlaka kod Ivanić-Grada koji je prevozio cisterne spropan-butan plinom, do daljnjega je prekinut željeznički promet narelaciji Zagreb-Vinkovci-Tovarnik, a pretakanje plina iz vagonatrebalo bi se obaviti u ponedjeljak, izvijestila je danas zagrebačkapolicija.
ZAGREB, 6. kolovoza 2005. (Hina) - Zbog jučerašnjeg iskakanja iz tračnica teretnog vlaka kod Ivanić-Grada koji je prevozio cisterne s propan-butan plinom, do daljnjega je prekinut željeznički promet na relaciji Zagreb-Vinkovci-Tovarnik, a pretakanje plina iz vagona trebalo bi se obaviti u ponedjeljak, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Na željezničkoj postaji u mjestu Deanovac kod Ivanić-Grada, gdje je jučer oko 16 sati iz za sada neutvrđenih razloga iz tračnica iskočilo pet vagona ispunjenih plinom, organizirana su cjelodnevna dežurstva policije, vatrogasaca i djelatnika HŽ-a, koji bi pretakanje plina trebali obaviti u ponedjeljak.

Plin, srećom, nije iscurio iz vagona, a nije bilo ni ozlijeđenih.

Temeljem prosudbe vatrogasaca, iz preventivnih je razloga evakuirano 15 stanovnika iz sedam obiteljskih kuća koje se nalaze u neposrednoj blizini željezničke postaje, te su privremeno smješteni kod rodbine i prijatelja.

Policijskim očevidom utvrđeno je da je, dolaskom vlaka na željezničku postaju, prometnik HŽ-a preusmjerio kompoziciju vlaka (31 vagon) na zadnji kolosijek, pri čemu je, iz još neutvrđenih razloga, iz tračnica iskliznulo pet vagona ispunjenih plinom koji je trebao biti prevezen u Bugarsku, a tri vagona prevrnula su se na bok.

Tom je prilikom došlo do kidanja nosivog stupa tzv. portala na kojemu su se nalazili visokonaponski vodovi za napajanje elektromotornih lokomotiva, kažu u zagrebačkoj policiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙