FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prevrtanje cisterne na Krndiji izazvalo manji ekološki incident

POŽEGA, 28. srpnja 2005. (Hina) - Manji ekološki incident dogodio sedanas oko 14 sati na državnoj cesti Našice-Slavonski Brod, kada je naKrndiji došlo do prevrtanja kamiona registracijskih oznaka 779-k-567 scisternom oznaka 779-k-566 koja je prevozila bezolovni benzin ieurodizel.
POŽEGA, 28. srpnja 2005. (Hina) - Manji ekološki incident dogodio se danas oko 14 sati na državnoj cesti Našice-Slavonski Brod, kada je na Krndiji došlo do prevrtanja kamiona registracijskih oznaka 779-k-567 s cisternom oznaka 779-k-566 koja je prevozila bezolovni benzin i eurodizel.

Zahvaljujući brzoj intervenciji nekoliko vatrogasnih društava iz Požeštine spriječena je veća ekološka katastrofa.

Uz Javnu vatrogasnu postrojbu (JVP) Požege na mjesto nesreće izašli su i vatrogasci Čaglina, Bekteža i Kutjeva.

"Bacili smo dosta pjenila te napravili zemljanu branu da se gorivo dalje ne izljeva. Iz cisterne je iscurilo nešto eurodizela, a kamion je prevozio i bezolovni benzin", rekao je Hini Velimir Čuljak iz JVP-a Požege.

Napomenuo je da će vatrogasne ekipe ostati na terenu dok se gorivo ne pretoči te da nema nikakve opasnosti od zapaljenja naftnih derivata.

U slivni je kanal, kako se procjenjuje, iscurilo do 200 litara euro dizela, te nije došlo do većeg onečišćenja okoliša. U nesreći vozač nije ozlijeđen, a uzroci prevrtanja cisterne utvrdit će se uviđajem.

Zbog prevrtanja cisterne koja je prevozila oko 24 tisuća litara naftnih derivata državna je cesta preko Krndije za sav promet još zatvorena.

Na državnoj cesti D53, koja je odlukom Vlade određena za provoz naftnih derivata u susjednu Bosnu i Hercegovinu, dnevno prođe i do 150 cisterni u jednom smjeru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙