FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ: Koncem tjedna početak spaljivanja plina iz prevrnutih cisterni u Deanovcu

ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Iz Hrvatskih željeznica (HŽ) doznajese danas da će se krajem tjedna, u četvrtak ili petak početispaljivati plin iz prevrnutih cisterni u Deanovcu kod Ivanić Grada, aspaljivanje će trajati dvadesetak dana.
ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Iz Hrvatskih željeznica (HŽ) doznaje se danas da će se krajem tjedna, u četvrtak ili petak početi spaljivati plin iz prevrnutih cisterni u Deanovcu kod Ivanić Grada, a spaljivanje će trajati dvadesetak dana.

Tijekom dana stručne ekipe tvrtke Crosco obišle su teren te izvode pripremne radove kako bi se počelo sa spaljivanjem plina iz vagonskih cisterni koje su u petak iskliznule i prevrnule se u kolodvoru Deanovec.

O točnom početku spaljivanja plina HŽ će pravodobno obavijestiti javnost, navodi HŽ u današnjem priopćenju.

Mještane Deanovca mole za povjerenje i strpljenje i uvjeravaju ih da nemaju razloga za zabrinutost jer će "cijelu operaciju izvesti u skladu s najvišim sigurnosnim normama". Napominju da sve rade u punoj suradnji s mjerodavnim službama i lokalnom vlašću te da u cijelosti upravljaju situacijom.

HŽ javnost moli za strpljenje i razumijevanje, a medije da im pritiskom ne otežavaju stručne tehničke postupke koji se moraju izvesti.

Napominju da sigurnost ljudi i materijalna dobra ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi, Specijalizirane tvrtke Crosco, Proplin i Etan - INA-Naftaplin energente i cisterne nastoje ukloniti na najsigurniji način i bez najmanje opasnosti.

HŽ također navodi da su od petka navečer kada se nesreća dogodila do danas poduzeli sve potrebne mjere za nesmetano prometovanje na pruzi Dugo Selo-Novska te da su osigurale mjesto nesreće.

Iz Eko stožera Zagrebačke županije također je priopćeno da su pri kraju pripreme za početak spaljivanja 120 tona propan-butan plina iz tri prevrnute vagonske cisterne i da će medije obavijestiti kada će se plin početi spaljivati.

Eko stožer Zagrebačke županije u priopćenju navodi da su na današnjoj sjednici zaključili da su poduzete sve potrebne mjere i radnje kako bi se spriječile teže posljedice te nesreće. Navode da je stručnom analizom predloženo kao optimalno i najsigurnije tehničko rješenje spaljivanje plina na sigurnoj udaljenosti kontroliranom reakcijom.

"Niti do sada, niti tijekom procesa spaljivanja plina nema nikakvih opasnosti za okolno stanovništvo i materijalna dobra uz obvezu poštivanja svih sigurnosnih zaštitnih mjera. Lokaciju će i dalje osiguravati pripadnici policije i Javne vatrogasne postrojbe Ivanić Grada", navodi u današnjem priopćenju Eko stožer Zagrebačke županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙