FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV : Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 6. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 6. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

DUBROVNIK - U sedam ovogodišnjih mjeseci turistička odredišta Dubrovačko-neretvanske županije posjetilo je 501.504 turista, koji su ostvarili 2,38 milijuna noćenja, što je 14 posto više nego u isto vrijeme lani. Najbrojniji turisti bili su iz Francuske (107.254) Njemačke (46.463), Velike Britanije (47.381) a potom slijede domaći gosti te Česi i Slovenci. Najveći broj gostiju posjetio je Dubrovnik, koji bilježi 20-postotno povećanje u odnosu na 2004. kada je Dubrovnik posjetilo 839.678 turista, dok sad taj broj premašuje milijun turista.

ZAGREB - Zbog jučerašnjeg iskakanja iz tračnica teretnog vlaka kod Ivanić-Grada koji je prevozio cisterne s propan-butan plinom, do daljnjega je prekinut željeznički promet na relaciji Zagreb-Vinkovci-Tovarnik, a pretakanje plina iz vagona trebalo bi se obaviti u ponedjeljak, izvijestila je danas zagrebačka policija. Očevidom je utvrđeno da je, dolaskom vlaka na željezničku postaju, prometnik HŽ-a preusmjerio kompoziciju vlaka na zadnji kolosijek, pri čemu je, iz još neutvrđenih razloga, iz tračnica iskliznulo pet vagona, a tri vagona se prevrnula. Plin nije iscurio iz vagona, a nije bilo ni ozlijeđenih.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila je 26-godišnjaka koji je tijekom sinoćnje tučnjave u kafiću na području Maksimira iz pištolja ispalio hitac u zid te tako doveo u opasnost živote ostalih gostiju kafića. Policija je danas izvijestila da se osumnjičeni sinoć oko 22,15 sati posvađao, a potom i potukao s više za sada nepoznatih mladića, da bi u jednom trenutku izvadio pištolj marke Glock (koji legalno posjeduje) i u zid ispalio jedan hitac.

VINKOVCI - Grafite neprimjernog sadržaja na četiri kuće u vlasništvu građana srpske nacionalnosti u Sotinu nedaleko Vukovara u noći sa četvrtka na petak ispisao je maloljetni hrvatski državljanin, priopćila je danas Vukovarsko-srijemska policija. Policija će protiv počinitelja podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙