FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Banjolučki tisak: Imovina naftnih tvrtki zapreka Sporazumu BiH-RH

BANJA LUKA, 6. kolovoza 2005. (Hina) - Potpredsjednik vlade RepublikeSrpske (RS) i ministar pravde Džerard Selman izjavio je u "Nezavisnimnovinama" od subote da se Vlada RS ne protivi ugovoru oimovinsko-pravnim odnosima između BiH i Hrvatske, već samo traži da sekompletna procedura u vezi s tim ugovorom vrati u institucijeentiteta.
BANJA LUKA, 6. kolovoza 2005. (Hina) - Potpredsjednik vlade Republike Srpske (RS) i ministar pravde Džerard Selman izjavio je u "Nezavisnim novinama" od subote da se Vlada RS ne protivi ugovoru o imovinsko-pravnim odnosima između BiH i Hrvatske, već samo traži da se kompletna procedura u vezi s tim ugovorom vrati u institucije entiteta.

"Kada sačinimo jedinstven stav, uputit ćemo ga Predsjedništvu i Vijeću ministara BiH", rekao je Selman.

"Nezavisne" od krugova bliskih Vladi RS doznaju da najviše kontroverzi izaziva status imovine pojedinih državnih poduzeća.

Navodi se da hrvatska naftna kompanija INA potražuje 14 svojih benzinskih crpki kojima sada raspolaže banjolučki "Krajinapetrol", dok s druge strane, Rafinerija nafte u Bosanskom Brodu, kao nekadašnji investitor, traži pravo nad 18 posto jadranskog naftovoda kojim upravlja kompanija JANAF, sa sjedištem u Zagrebu.

Džerard Selman je potvrdio da RS traži da se kompletiraju pasivne bilance stanja u poduzećima kao polazna osnova za procjenu vrijednosti imovine u Hrvatskoj.

Selman je, također, potvrdio procjene da se ukupna vrijednost imovine BiH u Hrvatskoj kreće oko milijarde eura, a hrvatske pak imovine u BiH oko pola milijuna eura.

Zbog protivljenja Vlade RS, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić je prije dva dana odgodio zaključivanje Sporazuma o imovinsko-pravnim odnosima između BiH i Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙