FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana podržao uhićenje Aleksandra Karadžića

ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Visoki predstavnik Europske unije zazajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana u četvrtak jeizrazio punu potporu uhićenju Aleksandra Karadžića osumnjičenog zapomoć osobi optuženoj za ratne zločine, ističe se u priopćenju.
ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Visoki predstavnik Europske unije za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana u četvrtak je izrazio punu potporu uhićenju Aleksandra Karadžića osumnjičenog za pomoć osobi optuženoj za ratne zločine, ističe se u priopćenju.

"Potpuno podržavam jutrošnju akciju multinacionalnih snaga sigurnosti u Bosni i Hercegovini koje su uhitile Aleksandra 'Sašu' Karadžića za kojega se sumnja da pomaže osobi optuženoj za ratne zločine. Svi protiv kojih je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju podigao optužnicu moraju se naći pred sudom u Haagu gdje će im se pravedno suditi. U Bosni i Hercegovini kao i u cijeloj balkanskoj regiji ne može biti pomirbe bez pravde", rekao je Solana.

Aleksandar Saša Karadžić, sin ratnog vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića, nalazi se i na popisu osoba kojima je bio zabranjen ulazak u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙